20 december, 2014

Glöm inte de flyktingar som inte landar i Sverige...

Snart sagt varje tidning är fullproppad med artiklar om att vi ska ta emot invandrare och hjälpa dem. Det är klart att vi ska hjälpa dem som har det svårt och flyr från krig och svält. Men det som talas om är enbart de invandrare som har tagit sig hit till Sverige. Vem ger röst åt de allra fattigaste, de som inte har pengar att ta sig ända hit till Sverige? De som skulle behöva få hjälp på plats?

Många som värnar om invandringen tänker kanske inte på att de som har det svårast får den sämsta hjälpen med den invandringspolitik vi har idag. De svårast utsatta kanske inte ens får möjlighet att ta sig över den närmaste landgränsen där det finns ett tältläger, där det många gånger är ont om både rent vatten och mat. Kyla och svält, sjukdomar m.m. härjar i dessa tältläger medan människorna som inte ont gjort kämpar där för livet för sina barn och för sig själva. Många håller sina barn  i sina armar och ser barnens plågade blick, sjuka, döende på grund av obehandlade sjukdomar, utsvultna och totalt utlämnade till att få hjälp från oss som har det bra. Kan du föreställa dig hur en sådan förälder känner sig? De har inte ett endaste hopp om att någonsin kunna ta sig till det rika landet Sverige. Jag önskar att alla de människor som har riktat in sig på hur många vi ska hjälpa i Sverige också kunde tänka till en gång till - på den här stora mängden av människor som skulle kunna få det mycket bättre om bara de hjälporganisationer som vill hjälpa dem kunde få mer pengar.

Många förfasar sig över Sverigedemokraterna, men det är just denna allra svårast utsatta folkgrupp som de vill hjälpa mer. Vi ska hjälpa i Sverige, men en del av det konto som finns till de som i dag kommer hit, bör fördelas bättre så de som behöver det allra mest kan få en större bit av kakan! Jag kan tänka mig själv om kriget skulle komma till Sverige och om det skulle utvecklas till att bli så svårt att vi måste fly. Många av oss har inte massor av pengar på banken som räcker till att ge sig iväg allt för långt. En del av oss har av ekonomiska skäl inget annat val än att stanna mitt i kriget, andra kanske har en slant sparade så de kan ta sig till gränserna över till Norge, Finland och Danmark. Kanske också över till England. I dag tar Sverige emot 10 gånger mer flyktingar än andra EU-länder som t.ex. Norge, Finland och Danmark.Tänk om en del av summan som är avsatt för detta, kunde hjälpa dem som har flytt över till grannländerna, till alla dessa tältläger och till dem som hukar mitt krigets öga och inte tar sig någonstans! Andra kan på grund av sjukdom inte ta sig ifrån sitt eget land eller kanske bara en bit bort. Där finns  hjälporganisationer som bara väntar på att få hjälpa, men pengar saknas! De fördelas till de som kommer hit till Sverige.

Så nu har jag gett röst åt dessa stackars människor som verkar ha blivit bortglömda i debatten. Försök att tänka också på dem du som förespråkar större flyktinghjälp i Sverige. De svårast utsatta får inte glömmas bort - de ska ha en större del av kakan som är avsatt till flyktinghjälp! 

Fyrbåken blinkar:


(Johannesevangeliet kapitel 3 vers 16)

Så älskade Gud världen att Han gav den sin ende Son, för att de som tror på Honom inte skall gå under utan ha evigt liv.

10 kommentarer:

 1. Huvudproblemet kvarstår, tills Jesus kommer ner på jorden för att styra i 1000 år. Hatet i människohjärtat, maktbegäret, och kärlek till pengar, är ödeläggande faktorer. Hämnd, och kyla tilltar. Låt oss förbereda våra liv, arbeta på vår frälsning, så länge det är möjligt. Då kan vi säga ett varmt och gott ord, till den som hatar oss.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   När Jesus kommer tillbaka då först blir det ordning och reda på jorden. Det blir något att se fram emot.
   Ha det gott!

   Radera
 2. Ja det blir verkligen något ingen helt kan föreställa sig. Flyktingproblem, energiproblem, fattigdom, brottslighet, miljöproblem och mycket mer blir nog lösta på ett gudomligt sätt. Satan är bunden och Jesus regerar. Härliga framtid! Det är värt att kämpa trons goda strid idag! /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Underbart! Det är något att se fram emot!
   Ha det fortsatt gott!

   Radera
 3. Jag håller med dig helt och fullt i det som du skriver, Myrra!
  Det vi gör emot en av hans minsta,
  har vi gjort emot Jesus...
  Julkraaam! ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja, du och Kalle tillhör ju dem som aktivt arbetar för att hjälpa de som lider nöd i sitt hemland. Debattens vågor går höga i dessa dagar om invandring. Jag vill att alla ska få hjälp. också de som kommer hit, men tycker mig märka att i debatten så talas det väldigt lite om de som inte tar sig någonstans utan tvingas leva mitt i krigets eller svältens fasor. De borde få den största omsorgen, för det är de som är de svårast utsatta.
   Jag sänder en stor, stor julkram tillbaka söderut till dig min kära vän!

   Radera
 4. Mycket bra artikel tycker jag nog.

  /

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Tack för dom orden. Det är gott att läsa att också du känner för den här gruppen människor. Man hör så sällan talas om dem i debatten, de flesta talar endast om de som kommer hit till Sverige.
   Hoppas att du har det gott Andreas. Önskar dig en riktigt God och Fridfull Jul.

   Radera
 5. Den som hjälper nödställda; - berätta det inte för någon. Håll det hemligt, allt. Så blir lönen full och hel. Världen är full med människor som berättar om sin goda gärning. Jesus tog inte emot människors ära och beundran. Så kan vi också leva. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Nej, det kan nog vara gott. Men vi får inte glömma bort att uppmuntra varandra, det kan betyda mycket för någon.
   Önskar dig en fin dag!

   Radera

Kommentar: