29 december, 2014

Satans planer...

Läs här ett tänkt rådslag som Satan håller för att förhindra de kristna att Guds rike skall utbredas. Verkligen en tankeställare!


Satan kallade nyligen till en världsomfattande konferens för demoner för att kunna fånga upp den starka och växande kristna rörelsen. I sitt inledningsanförande sade han:

- Vi kan inte hålla kristna borta från att gå till kyrkan. Vi kan inte hindra dem från att läsa deras heliga bibel och få veta sanningen. Vi kan inte ens hålla dem från att bilda en intim relation med sin Frälsare. Men när de får en stark relation med Jesus, så är vår makt över dem bruten. Så låt dem gå till sina kyrkor, låt dem få ta sin nattvard, men stjäl deras tid, så att de inte har tid att utveckla en relation med Jesus Kristus ...
- Detta är vad jag vill att ni ska göra, sade djävulen.

- Distrahera dem från att umgås med sin Frälsare och sysselsätt dem med andra viktiga sysslor, hela dagen lång!
- Hur ska vi göra detta? skrek hans demoner.

- Håll dem upptagna med icke-väsentliga saker i livet och hitta på otaliga aktiviteter som uppehåller deras sinnen, svarade han.  Locka dem att spendera, spendera, spendera, och låna, låna, låna.
Övertala deras fruar att arbeta heltid och mer därtill, och män att arbeta 6-7 dagar i veckan, 10-12 timmar per dag, så att de kan ha råd med sin tomma livsstil.  Håll dem borta från att tillbringa tid med sina barn. Eftersom deras familjer då kommer att splittras, så kommer deras hem inte att erbjuda någon vila från deras hårda arbete!

- Överstimulera deras sinnen så att de inte kan höra den stilla tysta rösten. Locka dem till att spela radio, lyssna på MP3 eller Cd-spelaren när de kör bil. Se till att TV:n, videon, cd-spelaren och deras datorer ständigt är påslagna i deras hem och se till att varje butik och restaurang i världen kontinuerligt spelar icke-biblisk musik. Detta kommer blockera deras sinnen och bryta deras förhållande med Kristus. 

- Fyll soffbord med tidskrifter och tidningar. Fyll deras vardag med nyheter, 24 timmar om dygnet.
Nedlusa deras bilkörning med radiomusik. Låt deras brevlådor översvämmas av skräppost, postorderkataloger, tävlingar, och varje slag av nyhetsbrev och PR erbjudande, gratis produkter, tjänster och falska förhoppningar... 

- Framställ smala, vackra modeller i TV och i tidningar så att deras män kommer att tro att yttre skönhet är det som är viktigt, så att de kommer att bli missnöjda med sina fruar. Håll deras fruar för trötta för att älska sina män på natten.  Om de inte ger sina män den kärlek de behöver, kommer de att börja leta på annat håll.  Det kommer att splittra deras familjer snabbt! 

 Låt dem återvända från sin semester utmattade. Håll dem för upptagna för att gå ut i naturen och reflektera över Guds skapelse. Skicka dem till nöjesparker, sportevenemang, teater, konserter och filmer i stället.  Håll dem upptagna, upptagna, och upptagna!

- Och när de träffas för andlig gemenskap, engagera dem i skvaller och småprat så att de lämnar mötet med bekymrade samveten. Överhopa deras liv med så många goda anledningar, så att de inte har tid att söka kraften från Jesus. Snart kommer de att arbeta i sin egen styrka, offra sin hälsa och familj för den goda saken. Det kommer att fungera! Det kommer att fungera! Det är en bra plan!

Demonerna gick ivrigt iväg till sina uppdrag för att överallt stimulera kristna till att bli lite mer aktiva och mer stressade, så att de engagerar sig både här och där i så många olika sammanhang som möjligt.
Detta för att de ska få så liten tid som möjligt för sin Gud och sina familjer, så att de inte har tid att berätta för sina medmänniskor om kraften i Jesus som kan förändra liv.

Jag antar att frågan är, har djävulen varit framgångsrik i sitt handlande? 
Du får själv vara domaren!
Vänligen vidarebefordra detta (om du inte är för upptagen?)


Fyrbåken blinkar:

(Matteusevangeliet kapitel 6 vers 24)

Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han att hata den ene och älska den andre eller att hålla fast vid den ene och inte bry sig om den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.

Välkommen att hälsa på i vår kristna presentbutik, du kommer direkt dit genom att klicka på nedanstående länk.

18 kommentarer:

 1. Så träffande, det är ju precis detta som händer!
  Är man inte vaken dras man med i dekadansen.
  Måtte vi inte slumra till, utan hålla oss vakande och bedjande, vara ljus och salt i tiden, som du är, kära Myrra!
  Tack för det du delar!
  Önskar dig en Välsignad avslutning på året!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja det var mitt i prick, tid är det ont om nu för tiden :-)
   Du och din familj är sannerligen ljus och salt, alltid redo att dela ordet i sång och predikan och i ditt arbete är du också en källa till omtanke och omsorg, utgivande kärlek. Ja viktigt att vi tänker på fiendens planer som ständigt går omkring och försöker stjäla, slakta och förgöra, som Bibeln säger.

   Önskar er på Hilleborg ett härligt avslut på det gamla året och ett Välsignat Gott Nytt År 2015! Stor kram till min goa vän!

   Radera
 2. Satan arbetar också i församlingarna, där han försöker få fram; Jesus har gjort allt, vi behöver ingenting göra. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Ja, så kan det nog också vara tyvärr. Han är överallt för att försöka slå in kilar och förstöra. Hans mål är ju att stjäla, slakta och förgöra.
   Önskar en fin kväll.

   Radera
 3. Ja, och Satan ser gärna en stor slapp församling, med vältalande predikanter och vackra sångröster - bara ingen kommer till ett liv i seger och har köttet på korset. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag skulle tro att det är en stor glädje för honom om det är så. För syftet med våra församlingar är ju trots allt att vi ska utföra missionsbefallningen och gå ut med Evangeliet och starka vittnesbörd så att fler och fler kommer till tro och blir räddade. Det är inte stor idé med stora församlingar och fullt med aktiviteter och välfyllda hus om inte någon blir räddad för evigheten.

   Men tack och lov så sker det mycket gott i våra församlingar också. En del har stillestånd men andra växer så det knakar och människor kommer till tro och döps. Ett exempel på en sådan kyrka som det hänt mycket gott i är Södermalmskyrkan i Stockholm. Där har många människor kommit till tro sista tiden och blivit döpta.

   Ha en fin dag, nu när vi går mot avslutningen av det gamla året.

   Radera
 4. Ser ni hur världens ande kommit in i Södermalmskyrkan? Tycker du den påverkar dig till gudsfruktan och renhet?
  Pröva anden i församlingen. Var vaksam. Håll dig ren. Satan verkar som en ljusets ängel, med Jesu namn på sina läppar.
  Varför låter I ikke edert eget inre döma om vad rätt är. (Lukas 12, 57) /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Nej, jag kan inte hålla med dig angående Södermalmskyrkan. Jag har goda vänner där som tillhör församlingen och jag ser via Kanal 10 på deras program. De gör mycket gott, går ut på stan och evangeliserar och döper många, och vinner människor för Kristus. En härlig församling.

   Radera
 5. Mitt i prick Kära Myrra.. Men jag ser också en längtan hos hos både kristna och de som icke har mottagit frälsningen än. Det kan se väldigt kaotiskt ut i våra ögon..Men Herren är Allsmäktig och hans tankar övergår vårt förstånd. Han är A och O. Låt oss vara vakande och bedjande över vårt land i förtröstan. Många kramar och Guds rika välsignelser till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Vanja
   Vi ser så lika på detta jag och du. De jag vänder mig till först och främst är de som ännu inte kommit till tro. De känner inte Bibeln och de kanske liksom jag bara har Söndagsskolans Jesus i minnet. Andra har inte ens det utan livet har lett dem på mörka, tunga vägar, men mitt i allt finns längtan där. Längtan efter frid och den kärlek som bara Jesus kan stilla. Åh om vi kunde visa dessa olyckliga människor vägen till frälsningen. Tack för din blogg Vanja som är som en klar trumpetsignal, där du frimodigt talar sanning och kärlek på samma gång. Från din blogg går varningar ut och samtidigt goda ord och kärlek. Tack för den, min vän.
   Gott nytt år Vanja. Gud välsigne dig. Kram!

   Radera
 6. Myrra: Vem har skrivit detta? En fantastiskt lärorik "saga" som dessvärre är sanning idag. Jag tror att om man som vissa bara ser ljusets ängel överallt skymmer det blicken för Jesus till slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne
   Jag vet faktiskt inte vart det kommer ifrån från början. Men länken som du ser längst ner på sidan kommer från "Flammor" som är Holger Nilssons jättebra sida, men jag såg inte vem som hade skrivit detta, funderade också på det. På Holgers sida finner man så mycket intressant.

   Ja, amen Bjarne. Det är mycket som försöker skymma blicken för oss så vi inte ser Jesus. Jag tror vi kan bli bedragna av både ljuset och mörkret eftersom ibland mörkrets makter till och med kan omskapa sig till ljusets ängel. Vi får be om Guds Andes ledning och pröva allt.
   Hoppas du får en fin nyårsafton! Guds välsignelse in i det nya året Bjarne och ha ett gott slut i kväll.

   Radera
  2. Tack Myrra för alla intresseranta inlägg. Må Guds frid lysa över dig när livets bok vänder ett nytt årsblad. Det gäller att se det ljusa i tillvaron när omvärlden är så mörk där Jesus är ljuset.

   Radera
  3. Hej Bjarne
   Tusen tack för ditt fina inlägg. Så vackert du uttrycker ingången i det nya året! Tack själv min vän för alla tankar vi har fått byta och för alla värdefulla insikter du har gett mig genom hela året.
   Önskar dig nu en härlig nyårsafton och ett nytt år fyllt med Guds välsignelser och god hälsa.

   Radera
 7. Hej Myrra.
  Jag har full förståelse för det du tror på. Hade du vetat om att det finns något mycket bättre, hade du inte skrivit som du gör.
  Tack för allt i detta året. Önskar dig allt gott i det nya. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Tack för din hälsning. Du vet att på frukten känner vi trädet sa Jesus. Eftersom hundratals kommer till tro och blir frälsta och döpta i Södermalmskyrkan, då ska vi vara djupt tacksamma för dessa syskon som kämpar för att rädda andra.

   Jag önskar också dig en riktigt fin nyårsafton som avslutning på det här året och Guds välsignelse under ett nytt år.

   Radera
 8. Hej igen Myrra.
  Jag är ganska säker på att jag har läst detta i en av David Wilkerssons böcker för många år sen. Minns inte riktigt vilken det var jag har läst så många av honom...
  Kram Myrra du lilla /eller egentligen stora/ ljus i mörkret..
  Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja, kanske det var där som jag också läste det första gången! Jag kände också att det var något bekant över berättelsen när jag läste den. Det är bra och får en att tänka till på hur fiendeskaran runt omkring oss smider sina onda planer.
   Stor kram tillbaka till dig, om någon är ett ljus så är det du min vän! :-)

   Radera

Kommentar: