06 januari, 2015

Herodes palats hittat...


Bit efter bit läggs på plats i pusslet som visar att Bibeln talar sanning. Nu berättar kvällstidningen Expressen om att ett 15 år långt arbete har lett fram till att Herodes palats har hittats, där Pontius Pilatus  dömde Jesus till döden. Läs mer här genom att klicka på länken nedanför:Fyrbåken blinkar:


(Psaltaren 119 vers 105)

Ditt ord är min fötters lykta och ett ljus på min stig.

10 kommentarer:

 1. Visst är det spännande!!!
  En av mina kollegor på jobbet var där för ett par månader sedan och hon berättade att hon stått på denna plats, vid en bit av Herodes golv som de hade grävt fram i blå mosaik!
  Det var en enorm, märklig och fantastisk känsla, sa hon!
  Jag tror att det står någonstans att i den sista tiden kommer mer av det som varit bliva uppenbarat, som nu dessa bekräftelser som gör att vetenskapen kommer på skam...
  Önskar dig en fin och Välsignad Trettondag Jul!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Åh tänk att få vara där och se dessa arkeologiska upptäckter i verkligheten! Och blå mosaik... det var nog fantastiskt påkostat och vackert detta palats. Vad roligt att du berättade detta, tänk vilka upplevelser din väninna, men också ni, har sparade i ert hjärta ni som har varit och sett de historiska platserna. Ni var ju också iväg nyligen och fick se mycket historia och när man sen kommer hem så har man minnesbilderna inetsade och bär dem med sig genom livet.

   Ja, jag tror också att det ska komma fler och fler arkeologiska upptäckter som ska hjälpa till att ge bevis till dem som ännu inte vågar tro på att Bibeln är sann. De har också alldeles nyligen funnit ett tempel, omkring Genesaret, där Jesus så ofta gick med sina lärjungar och undervisade. De är helt övertygade om att det är en av dessa tempel som vår Mästare använde sig av för att undervisa folken. Jag ska se om jag inte kan lägga ut också det här på bloggen för svenska tidningar skriver inte mycket om det.

   Ha det fortsatt gott min kära vän, med Guds välsignelse i vardag som helg. Stor kram!!!

   Radera
 2. För den fattiga, enkla, hungriga, ödmjuka själ, är arkeologiska utgrävningar överflödiga. Han gräver i sig själv, för att finna sitt självliv. Hans blick är inte över all jorden, men vänd inåt. Han söker inte bevis, men tror.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Ledsen men jag kunde inte få fram vad du menade? Menar du att arkeologiska utgrävningar som ger oss vår historia saknar värde? Menar du att vi aldrig ska finna, vårda och sätta värde på vår historia bakåt i tiden?

   Radera
 3. Ja, värdet är noll i Guds ögon. Ett är nödvändigt, sade Jesus.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Vi har inte samma uppfattning där.

   Ha en fortsatt fin kväll.

   Radera
 4. Hej Myrra.
  Ja, vår uppfattning är inte lika. Jag har som mål att alla mina egna uppfattningar försvinner, och Guds kommer in istället. Att lära känna Gud, den allsmäktige, är givande. Då blir jag liten i mina egna ögon. Då är inte min egen uppfattning mera viktig.
  Ha en god dag. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Det är fina och goda tankar du har. Så länge som Bibeln uppfattning är vår uppfattning så är vi på rätt väg. Guds ord är Sanning och i den ska vi aldrig ändra en enda bokstav.

   Om vi med hela vårt hjärta har omvänt oss till Jesus så börjar en förvandling att ske där vi varje dag formas av Honom, och då försvinner mer och mer av våra gamla tankar. Om vi varje dag tar vårt kors på oss och väljer de vägar som den Helige Ande visar oss, så kommer vi rätt.

   Ibland kommer vi fel ändå. både jag och du och andra. Ingen finns som är syndfri - mer än Jesus själv. Då får vi be om förlåtelse med ett uppriktigt hjärta, och vandra vidare med den Helige Ande som vår Hjälpare. Vi är aldrig längre lämnade åt oss själva utan vi har en som ständigt är närvarande och som i Guds kärlek lotsar oss framåt en liten bit i taget, en dag i taget.

   Önskar också dig en fin dag Stig. Allt gott.

   Radera
 5. Problemet är väl det, ganska ofta, att kristna tolkar Guds Ord efter eget tycke och smak. När den Helige Ande leder de kristna till elden, drar de sig bort från den. Man förblir då den samma, även om Den Helige Ande bor i en. När elden får göra sin gärning, sker stora ting.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Ja, så ska det vara. Vi måste låta oss förvandlas av den Helige Ande, mer och mer för varje dag. Det är ett projekt som tar ett helt liv. Vi blir inte klara med det förrän vi är hemma i himlen. Vårt liv blir som en skola, där den Heliga Ande är Undervisaren, Hjälparen och Vägvisaren.
   Må så gott.

   Radera

Kommentar: