26 april, 2015

Att vänta på bönesvaret...


Visst kan det vara många frågor som dyker upp i ens huvud när det gäller detta med helande av sjuka. En del får ta emot helande-mirakel i Jesu namn och bli helade från svåra sjukdomar, medan andra som bett länge inte ser något helande. Det här är en fråga som jag tror vi helt enkelt får lämna, för det finns inget svar på alla våra varför? Men vi får fortsätta att glädja oss åt de som får uppleva helanden och tacka Jesus för det. Sen fortsätter vi att sitta i Guds väntrum och vänta på vår tur att ta emot helande. Jag säger som Evangelist Krister Lindberg brukade säga: "Om jag inte blir helad här på jorden så blir jag helad när jag kommer hem till himlen - men helad blir jag!"

Min tacksamhet är stor mot de som har haft mig med i sina förböner. Jag har haft fel på blodcirkulationen i benen och sedan mer än tre år tillbaka har jag inte kunnat leva normalt. Många undersökningar har gjorts men inget har hjälpt, varken operationer, stödstrumpor, specialskor eller sjukgymnastik. Man har undersökt med ultraljud och specialister från  ortopedi har försökt förstå vad det hela beror på. Man har sprutat in kontrast i ådrorna och granskat noga men ingen hjälp har funnits att få.  

Det blev istället allt värre och benen svällde mer och mer från mina knän och nedåt. Fötterna hade dubbel storlek, ovanpå foten låg som en stor boll av svullnad. De dagar som tillhörde de bättre dagarna kunde jag använda skor bara jag höll mig i rörelse så det hjälpte blodcirkulationen på traven. Men satt jag stilla med skor på fötterna mer än en liten stund så var snart benen helt bortdomnade, jag kände dem inte alls och fötterna blev helt vita medan resten av benen upp till knäna var rosa av att inte blodet tog sig fram ordentligt uppåt. Detta gjorde att jag blev i stort sett isolerad inne i lägenheten med undantag av när jag klarade att gå mycket korta sträckor.

Omkring första Advent 2014 så tillstötte också en svår yrsel som blev ett svårt handikapp. Det var den form av yrsel som man brukar kalla för karusell-yrsel, när hela rummet snurrar. Läkaren gissade först på att det kunde var kristallerna som vi har inuti öronen som hade kommit ur läge och att det skulle bli bättre efter en kort tid. Men det höll i sig och blev inte bättre. 

Jag berättade lite om detta på Facebook som är ett socialt forum på Internet och en församlingsmedlem i KBC som är en församling i Danmark vars Gudstjänster jag alltid brukar följa via Internet i direktsändning, hade sett mitt inlägg nu i dagarna. Han svarade på inlägget och sa att "nu får det vara slut på att hälsan ska ställa till det för dig." Jag förstod att de skulle be för mig och var så tacksam för det. Jag följde som vanligt deras direktsända Gudstjänst på söndag via Internet och blev som vanligt så välsignad och tacksam över undervisning och förbön. Men den här gången hade det hänt något med mig! Attackerna med den svåra yrseln dök inte upp. Inte ens när jag gick till sängs på kvällen snurrade det, vilket hade varit en hemsk karusell-färd tidigare. Jag somnade glad och tacksam som ett barn och vaknade dagen därpå - utan yrsel. I mer är fyra månader hade denna yrsel plågat mig dagligen och nu hade den fått ge sig iväg! Tack Jesus!

Snart var det dags för ett nytt möte från samma församling i KBC, ett kvällsmöte, också det följde jag via Internet. I slutet av det mötet bad Pastorn för sjuka och bad oss som var sjuka att lägga vår hand på det ställe på kroppen där vi hade problem. "Det gäller också för dig som tittar på Internet" sa han. Jag lade min hand på benet och tog med tacksamhet emot förbönen, men jag märkte inte att något särskilt hände. Men sedan på natten hade det hänt något märkligt. Jag märkte ingenting förrän på morgonen när jag vaknade, att täcket var vått. Mitt duntäcke kändes tungt och satt liksom fast mot benen. Jag lyfte på täcket och såg att mina ben var fulla med stora vattendroppar ända från knäna och ner till fötterna! Först blev jag förskräckt för så kan ingen människa svettas och dessutom var kroppen helt torr förutom den del av benen där problemet med vätskan fanns. Efter ett tag kände jag en bubblande glädje sakta stiga upp inom mig och tänkte att det måste vara Jesus som håller på att läka mig och hjälpa vattnet ut från benen! 

Nästa kväll när jag gick till sängs så bad jag att samma under skulle få ske och på morgonen vågade jag nästan inte känna efter ifall inget skulle ha hänt. Men också denna morgon var benen fulla med vätska och täcket genomvått. Också tredje natten hände detta men då var det lite mindre vätska än de tidigare nätterna. Jag har inte sett slutet på detta ännu för det var inte så många dagar sedan det hände. Men jag tror på att det är Herren som vill visa mig något att Han är trofast och ska ta hand om detta med vätskan i benen så jag kan få leva som vanligt igen. Yrseln är fortfarande borta och jag är så tacksam för det!

Har du något som du ber för så ge inte upp utan håll envist fast vid din bön och släpp inte taget. När vi minst anar det så kan Herren vara där och svara på bön. Han gör det som ingen annan klarar, Han är överläkarnas Överläkare! Vi kan aldrig förstå detta med helande och många "varför" väntar på svar. Men vi får vara tacksamma för alla helanden som sker och veta att om vi har tagit emot Jesus i vårt hjärta, så kommer vi att bli helade, förr eller senare,  för om det inte sker här på jorden så blir vi helade när vi kommer hem. Så vi gör som Krister Lindberg sa: Vi sätter oss i Guds väntrum och inväntar vår tur!


Fyrbåken blinkar:


(Filipperbrevet kapitel 4 vers 19)

Min Gud skall med sin härliga rikedom i Kristus Jesus fylla alla era behov.


6 kommentarer:

 1. Ja det här var underbart att läsa
  och ta del av!
  Tack käre Jesus!!!
  Jag gläds med dig, Myrra!
  Så fantastisk, vilken Nåd,
  så Trosstärkande och uppmuntrande!
  Ja, jag hittar inga ord...
  Jesus Lever och Är Densamme!

  Tack för att du delade detta Välsignade vittnesbörd!
  Önskar dig en fin, ny och Välsignad vecka!
  KRAAAM!!!
  ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja jag är så glad och tacksam, så det går inte att beskriva. Att få vakna till en ny dag, stiga ur sängen och känna att balansen finns där är underbart. Det ser också ut som att vattnet minskar i fötterna nu, även om det går sakta, men det går åt rätt håll. Tack Jesus!

   Kramar om dig Marguerite och önskar dig fin ny vecka!

   Radera
 2. Hej min kära vän!!!!!!!!!!
  Jag är så glad för din skull min kära vän...Gud är så god och du får verkligen leva i den helande strömmen. All välsignelse från Herren önskar jag dej
  Massor med kramar från marianne


  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne
   Tack min vän för kramar och hälsning! Ja, jag är djupt tacksam för helande. Det går inte att förklara hur det känns att slippa att se att allt åker karusell runt mig. Så jag vill uppmuntra alla som ber och väntar på bönesvar att aldrig ge upp, utan vara ihärdiga i bönen, även de dagar när det känns som om det inte tjänar något till att be. När vi minst väntar det så kommer bönesvaret!

   En stor kram tillbaka till dig Marianne! Önskar dig en fin ny vecka!

   Radera
 3. När jag läser din överskrift "att vänta på bönesvaret" påminns jag om en sång som jag tänkte få dela med er här..
  Bönesvaret är på väg till dej i denna stund
  om än det ej verkar så ändå jag vet
  befallningen gick ut innan bönen din var slut
  så bönesvaret kommer...tacka GUD
  Ha en fin dag Myrra...
  fler bönesvar kommer
  Kram/Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne
   TACK Marianne! Så fin och uppmuntrande sång! Ja, jag påminns alltmer i dessa dagar om vikten om att be. Just detta som du skrev här om att "befallning gick ut innan bönen var slut" påminner mig starkt om hur Guds kärlek omsluter oss med en omsorg så stor att vi inte ens kan fatta dess vidd!

   Önskar dig en välsignad helg redan nu Marianne, för strax är vi inne i ett nytt veckoslut! Tiden bara rusar fram... Många kramar!

   Radera

Kommentar: