02 april, 2015

Dåliga nyheter vid Påskens inledning...

Ett kort utdrag från artikeln som är publicerad i DN i dag den 2 april 2015. 

Den ryske presidenten Vladimir Putin hotar nu med att använda kärnvapen i Baltikum för att tvinga bort NATO trupper från den ryska gränsen. Detta enligt anteckningar från ett hemligt möte som tidningen "The Times" tagit del av. 

Med stöd av president Putin ska de ryska deltagarna vid mötet ha informerat att Ryssland står redo att inleda allt ifrån en cyberattack till att använda kärnvapen om Nato trappar upp sin närvaro i Baltikum.
Förutom Baltikum satte de ryska underrättelsetjänstemännen upp ytterligare två varningsflaggor som skulle innebära att Ryssland agerar militärt. Hit hör alla försök att återföra den annekterade halvön Krim till Ukraina. Skulle det ske kommer Ryssland agera kraftfullt genom användning av kärnvapen, enligt anteckningarna.
Ryssland varnar också Nato för att leverera vapen till Kiev för användning i östra Ukraina. Det ryska folket skulle "kräva" att ett sådant agerande får ett "kraftfullt svar", enligt anteckningarna citerade i The Times. 
Läs mer genom att klicka på nedanstående länk i DN.
 Till Artikeln från DN!

Ser nu också att DN kommit med en ännu färskare artikel när lite av ovanstående tonas ner. För att du ska få den rätta förståelsen så kommer länken till den nyare artikeln här under.
Till den nyaste artikeln som kom samma dag! 

Fyrbåken blinkar

(Psaltaren 37 vers 5)

Befall din väg åt Herren och förtrösta på Honom - Han skall göra det.

4 kommentarer:

 1. Putin är en ytterst farlig, opålitlig och maktgalen människa. Det finns väl ingen människa som kan äga vissa delar eller hela jorden. Vi är satta här för att förvalta den. Man krigar och förstör men tycks har glömt bort, att man själv skola lämna jordelivet en dag...Ja, du Myrra som du skriver : Vi får förtrösta på JESUS som har all makt i himmel och på jord. Ty då blir det seger. HALLELUJA ! Ha en välsignad och glädjefull Påskhelg. Kramar från mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika
   Ja det är svårt att försöka att följa med i hans tankegångar. Undrar hur han tänker egentligen? Makt gör folk oberäkneliga. Det är som du skriver, kanske de totalt har glömt bort att de själva ska stå framför evighetens port en dag - eller så struntar de i det.... Vi behöver be för dem.

   Tack för din Påskhälsning! Önskar att du också ska få det riktigt fint. Skickar dig många kramar!

   Radera
 2. Ja, det är skrämmande tider vi lever i
  och det tredje världskriget står för dörren!
  Jag har förstått att det ska börja i mindre skala, växa och sprida sig som en löpeld...

  Men vi får ta fasta på och hålla oss i Fyrbåkens blinkning,
  oförtrutet fortsätta med uppdraget som Jesus har givit oss,
  med blicken stadigt fäst på Målet och på Honom, vår Tros Hövding och Fullkommnare!

  Jag önskar dig en fortsatt fin och Välsignad Påskhögtid!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja, tack och lov att Herren är vår sköld och vårt värn! Hans makt är obegränsad och Hans styrka utan slut. Innan vi ens har ropat på "hjälp" så vet Han om att vi ska göra det. Innan ett ord har lämnat vår mun så känner Han det. Det är en stor trygghet att få ha lämnat sitt liv i händerna på den evige Gud som också älskar oss så högt! Tack och lov!

   Ha det fortsatt gott du också min vän och tack för din hälsning! Stor kram!

   Radera

Kommentar: