15 april, 2015

Nytt från Israel med djupa kristna budskap...

Nu är det dags att presentera lite nya smycken från Israel.

Har du läst om "Bröstskölden" i andra Mosebok kapitel 28 vers 15 - 30? Där fick Mose direkt av Herren detaljerade instruktioner om hur Arons domssköld skulle tillverkas. Där skulle bland annat finnas fyra rader med stenar, där varje sten skulle motsvara en av Israels tolv stammar. När Aron gick in i templet skulle han bära fram Israels söners namn som en åminnelse inför Herrens ansikte. Det är dessa tolv stenar som finns representerade i det smycke i högkvalitéts tenn, som vi valt att kalla för "Bröstskölden" eftersom den är en del av de instruktioner som Moses fick av Herren. Runt om är namnen på Israels tolv stammar inristade på hebreiska och på baksidan står stenarnas namn inristade på hebreiska. 

"Fisken" en välkänd symbol som i hemlighet de kristna på Jesu tid och senare, använde för att kommunicera sin tro med varandra. Rostfritt stål.

"Jerusalemkors med Opaler" Ett nytt Jerusalemkors med lystern från fyra stora opaler. I varje hörn ett kors som symboliserar att Jesus sände ut Evangelium från Jerusalem till jordens fyra hörn. Helt i äkta silver.

Smycken från Israel hos Fyrbåken bok och presentEn vacker Davidsstjärna i äkta silver med 6 stora, vackra ädelstenar, blå Safirer och Cubic zirkon, gör den här Davidsstjärnan exceptionell. Färgerna blått och vitt, Israels nationella färger har utvecklats från biblisk tid till våra dagar med Israels flagga. Strålande, flammande ädelstenar med full lyster.
Davidsstjärnan finns hos Fyrbåken bok och present
Och sist berättar jag om ett vackert silverhalsband med markasiter från Jerusalem.  Det  påminner oss om den missionsbefallning som Jesus Kristus gav oss, att gå ut i hela världen för att sprida evangeliet!
Det stora korset i mitten symboliserar Jesus Kristus. Det är omgivet av 4 små kors som en symbol för Jerusalem som det andliga centrum på jorden där Kristi befallning om Evangelium ska gå ut över hela jorden.
Jerusalemkorset är tillverkat i äkta silver och har små markasiter inlagda.
På baksidan är ordet Jerusalem instansat.
Jerusalemkors med markasiter finns hos Fyrbåken bok och present


Tänk på konfirmander och studenter när det gäller dessa smycken! Det blir en gåva med mening!
Välkommen till En kristen presentbutik, Fyrbåken bok och present! Hos oss får du fler presenttips från bland annat Israel.

6 kommentarer:

 1. Så underbart vackra smycken, Myrra!
  Ja, det här tål att tänkas på...
  Önskar dig all Välsignelse och en fin kommande helg!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Roligt att läsa att du också uppskattar dem. Och så bär de på en hälsning från Israel, som flätar samman våra rötter från ursprunget!
   En härlig helg önskar jag dig och Guds välsignelse! Kram, kram!

   Radera
 2. Jag kan på sätt och vis tycka att Ni är ganska billiga på smyckena, i jämförelse med andra butiker. Jag inbillar nog att andra butiker tagit mera i pris än Ni.

  /

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Tack för det, det var roligt att läsa. Vi försöker alltid att hålla nere priserna så mycket som möjligt. Ibland är det oundvikligt att priset blir högre beroende på alla extra tillägg som vi måste betala innan vi får hem våra leveranser. Israel är ju inte med i EU och det blir inte bara höga frakter utan också flera andra avgifter på hemvägen innan leveransen är hemma. Samma blir det också från USA, men vi får göra det bästa som går av situationen för det är härligt att kunna få hem en del av deras sortiment till Sverige.

   Hoppas att du har det gott Andreas och får njuta av vårsol och blommor som börjar komma. Den bästa tiden är nu tycker jag, när vi har allt det fina framför oss. Tycker du om våren?
   Ha en fortsatt fin vecka.

   Radera
  2. Hej igen. Tja... våren. Ja... kanske fördrager jag hösten, men vet väl inte riktigt.
   /

   Radera
  3. Hej Andreas
   Ja hösten är också fin på sitt sätt. Allt lugnar liksom ner sig då och går till vila. Saven går tillbaka ner i trädets stammar, fåglarna flyttar och vi människor lägger in en lägre växel efter högsommaren som brukar vara full av aktiviteter. Jag minns att när jag var tonåring så avskydde jag hösten för jag tyckte att allt dog ute i naturen. Men det gör det ju inte, utan lägger sig bara att vila för att komma igen när ljuset och värmen återkommer.

   Ja, varje årstid har kanske sin tjusning. Du får ha det fortsatt gott i veckan Andreas!

   Radera

Kommentar: