14 maj, 2015

Krisi Himmelsfärdsdag... men Han kommer tillbaka....

En fiskare berättar. Det är en fri berättelse. Han befann sig då i samma område som Fyrbåken bok och presents leverantörer har sina produkter nu idag, vid Galileiska sjön i Israel....


Jag och min bror Andreas, höll till nere vid Galileiska sjön som vanligt för att fiska. Vi fiskade med kastnät och hoppades som vanligt på en stor fångst. En ung man kom vandrande mot oss och det var något särskilt med honom. Det går inte att förklara, men det var något i blicken när han såg på oss och något i hans röst när han talade till oss. Han såg på oss länge med lugn blick och det kändes som om hela tiden stannade av.
- Kom och följ mig, sa han. Jag ska göra er till människofiskare! 
Både jag och Andreas kände direkt att detta var något väldigt speciellt och utan att protestera så lämnade vi genast våra nät där på stranden och följde med den här mannen. Det skulle visa sig senare att vi vandrade med Guds egen Son, Jesus Kristus, men det förstod vi inte då, vi kände bara att vi hade blivit utvalda till ett väldigt speciellt syfte. Människofiskare..... vad i all världen kunde han mena med det... fiska människor..... hmmm.....
 
Men efter att ha följt denne man under flera år och sett alla tecken och under Han gjorde, så förstod vi vad som menades med att bli en människofiskare. Vi förstod mycket av det Jesus lärde oss, men mycket var ännu fördolt för oss. Trots att Jesus hade sagt oss i förväg att Han skulle lida och dö på ett kors och uppstå igen på tredje dagen, så var det ändå en chock för oss när det verkligen hände och vi var som bedövade av sorg. Vi hade hört rykten om att Han hade uppstått, men vi vågade nog inte fullt ut tro att det var sanning, även om vi önskade det av hela vårt hjärta. Vi försökte trösta varandra och påminde varandra om vad Han hade sagt till oss, men sorgen och saknaden efter Honom var svår.


 Vi hans lärjungar hade varit samlade och ätit en måltid I Jerusalem. Helt plötsligt stod Mästaren själv bland oss och sa: 
- Frid över er!
Vi blev helt förskräckta och i vår rädsla trodde vi först att det var en ande vi såg. Men Han visade oss sina fötter och sina händer och vi blev så förvånade och glada att allt snurrade runt för oss i idel glädje, men ännu kunde vi inte riktigt fatta att det verkligen var vår älskade korsfäste Mästare Jesus Kristus som stod mitt ibland oss. Han såg att vi fortfarande inte vågade tro fullt ut och då frågade Han oss:
- Finns det något att äta här?
Vi räckte Honom en bit stekt fisk som fanns kvar efter vår måltid och vi såg hur Han tog den och åt upp den. 
- Detta är vad jag sa till er, när jag ännu var hos er. 
Så öppnade Han våra sinnen så vi kunde förstå skrifterna som vi tidigare läst, om hur Han måste lida, korsfästas och uppstå igen på tredje dagen. Allt detta för att människorna skulle kunna få syndernas förlåtelse i Hans namn.

Han tog oss med ut ur staden bort mot Betania till Olivgårdsberget. Där lyfte Han sina händer för att välsigna oss.
- Ni skall få kraft när den helige ande kommer över er, och ni skall vittna om mig i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns!
När Han hade sagt detta såg vi hur Han började lyftas upp mot himlen! Vi stirrade med stora ögon på det som hände, helt mållösa! Han lyftes högre och högre upp ända tills ett moln dolde Honom så vi inte längre kunde se Honom.
När vi fortsatte att stå och stirra mot himlen, helt mållösa, uppenbarade det sig helt plötsligt två män i skinande vita kläder bredvid oss. Med stora ögon och helt förstummade lyssnade vi till vad dessa män sa till oss.


 - Galileer, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen skall komma tillbaka just så som ni har sett honom fara upp till himlen!

Slut på berättelsen.

Amen! Den dagen väntar vi på nu! Inte ens Jesus själv vet timmen eller stunden Han blir sänd tillbaka. Inte heller himlens änglar känner till det, endast Fadern själv. Jesus uppmanade oss - VAR REDO! För när ni minst väntar det, så kommer Människosonen!Fyrbåken blinkar:

(Matteusevangeliet kapitel 24, vers 42 - 44)

Håll er därför vakna, ty ni vet inte vilken dag er Herre kommer. Det förstår ni ju att om husägaren visste vid vilken tid på natten tjuven kom, skulle han hålla sig vaken och hindra honom  från att bryta sig in i huset. Därför måste också ni vara beredda, ty när ni minst väntar det, då kommer Människosonen.


2 kommentarer:

 1. Ett fantastiskt, talande, målande och Välsignat inlägg av dig, denna
  Kristi Himmelsfärdsdag, kära Myrra!
  Tack, Kram och Välsignelse!
  ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Tack för dina goda ord. Du har alltid ett ord av styrka och glädje att dela med dig av till andra! Och tack för kramen och Välsignelsen!

   Skickar en stor kram till dig tillbaka. Den är fylld av tacksamhet över att du är min vän! Önskar dig också Guds välsigelse och en go härlig helg!

   Radera

Kommentar: