16 juli, 2015

Världen har blivit en farligare plats att leva på...

Islamiska statens partner i Egypten Wilayat al-Sina, Sinaiprovinsen, har tagit på sig skulden för en raketattack mot ett egyptiskt fartyg i Medelhavet.
Egyptisk militär meddelade tidigare att kustbevakningens fartyg varit inblandat i en eldstrid med militanta islamister utanför kusten i norra Sinai, inte långt från gränserna till Gaza och Israel. Fartyget fattade eld, men ingen skadades i striden. 
Världen begick ett allvarligt misstag när man ingick ett kärnvapenavtal med Iran. Så många faror följer med i detta som inte kommer fram vid Barack Hussein Obamas fagra tal. Jag lyssnar hellre på vad Benjamin Netanyahu säger istället för att lyssna på andra länder. Alla borde lyssna på Israel i denna sak för igen känner till Iran bättre än Israel gör! Världen har placerat Mellanösterns öde i händerna på regimen i Teheran, som inte är trovärdiga. De talar öppet om målet att förinta Israel, att radera landet från kartan. 

Vi kan sätta oss in i tanken om det gällde Sverige. Sverige är ett litet land och man fruktar för det stora Ryssland som vi har som granne.  Tänk dig då i fantasin om hela värden lämnade Sverige åt sitt öde, inget annat land lyssnade på oss i Sverige eller på svenska regeringen när vi ber omvärlden om att hindra Ryssland från att bli ännu starkare. I stället skulle vi  få uppleva hur hela förtroendet för Europa lades i Rysslands händer och man gav dem dessutom en enorm summa pengar på köpet. I samma fantasi ska du också föreställa dig att Rysslands högsta mål vore att utplåna Sverige för att själva ta över landet. Varje gång som Ryssland skjuter missiler mot oss så rapporterar inte tidningarna om det förrän vi försvarar vårt land och skjuter tillbaka, då basuneras det ut i pressen att Sverige har minsann angripit Ryssland genom att skjuta missiler. Ja, det var en fantasi - men för Israel är detta en verklighet! De får leva så varje dag, år efter år med omvärldens svek och nu slutligen fick de alltså se hur avtal ingicks med Iran.

Israel är ett litet, litet land och de har öppet fått höra målet från Iran ( Bibelns Persien) om deras önskan att utplåna Israel. Israel, den enda demokratin i Mellanöstern, ett pyttelitet land, som blev utvalt av Gud Fader själv. Bibeln säger att man ska gadda sig samman mot Israel i sista tiden så illa att Israel kommer att stå helt ensamt. Men det finns En som har all makt i himlen och på jorden och Han ser på sitt land och ingen har makt att röra vid Israel, om inte Gud tillåter det. Israel må vara litet, men de är inte rädda av sig och de sitter inte och väntar på att bli intagna. De säger att de ser ingen annan utväg än att försvara sig själva - och det kommer de att göra! De kommer att fatta de nödvändiga beslut som krävs för att försvara sitt folk.
Ett land som är till glädje när det gäller att fatta egna beslut är Canada!!! De går inte i Barack Husseins Obamas ledband utan säger att de tänker behålla sanktionerna mot Iran. Tack för det Canada!

Vi kommer att bli varse verkningarna av detta och just när avtalet blev klart så gick världen in i en helt ny fas, som snart kommer att märkas.

5 kommentarer:

 1. Även Israel skall fatta katastrofala beslut. Judar har även de ett kött och kan bli fullständigt lurade i fällor. Men salig den som inte ger efter för det onda och fruktar människor.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Ja alla är vi människor och kan begå misstag, det är bara Gud som är ofelbar. Men Han har utvalt Israel och Han kommer att vara den som leder Israel precis som Han har lovat dem i sitt ord. När tiden är inne sätter Han sina planer i verket, de planer som har redan har talat till sina profeter om. Tills dess är det vara Guds själv som vet vad som komma skall. Men jag vill stå upp för Israel. Vill du också det Stig?

   Radera
 2. Jag försvarar inte allt Israel gör. Gud har en helt speciell plan med sitt folk, judarna. Jude, grek, svensk eller dansk, alla kan vi bli omskapade och frälsta, helgade och renade.
  Juden är inte något mer än andra folkslag.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Då har du och Bibeln olika uppfattningar om det. Bibeln säger att Gud har själv utvalt Israel och att det Israeliska folket är Hans egendomsfolk!

   Radera
 3. Helt riktigt, Gud har utvalt Israel och judarna som hans egendomsfolk.
  /Stig.

  SvaraRadera

Kommentar: