16 juli, 2015

Nato och bl.a. Sverige förbereder för IS-invasion av Europa i stor övning...En stor militärövning ska förbereda Europa för en IS invasion på land, till sjöss och från luften! 36 000 soldater från mer än 30 länder och även icke Nato-länder som Sverige och Österrike, deltar i övningen som ska hållas mellan 3 oktober till 6 november 2015. Övningen som är den största NATO-övningen sedan år 2002, sker i Italien, Spanien, Portugal och Medelhavet. En stor del av NATO: s fokus har varit på vad den ser som ett allt mer fientligt Ryssland, men Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg har varnat för att IS och den arabiska vårens uppror har inlett en "brutal vinter" av instabilitet. 
Mer att läsa finns på engelska om du klickar på länken nedanför!

Ja vi ser hur världen blir allt mer våldsam som Bibeln har förutsagt. Lärjungarna var lika ivriga att få veta vilken tid de levde i som vi är. Men de hade Jesus framför sig så de kunde fråga honom direkt. Många gånger har jag tänkt på att det var ju till sina lärjungar Han talade. De satt i Israel, på Olivberget och diskuterade och jag tror att han talade till dem så de skulle förstå vad som skulle hända dem och folken i dess närhet. När vi ser på Mellanöstern i dag så är det en explosion av våld, folk flyr på alla håll och kanter, jagade av olika terrorgrupper, jagade för att dödas för att de tror på Jesus och vägrar att avsäga sig sin tro på Honom. Så tänk på detta när du läser Fyrbåkens blinkning vad lärjungarna fick för svar av Jesus.

  Fyrbåken blinkar:

(Matteusevangeliet kapitel 24 verserna 3 - 14)

 När Han sedan satt på Olivberget och lärjungarna var ensamma med Honom, kom de fram och sade: "Säg oss när det skall hända. Och vad blir tecknet för din återkomst och för tidens slut?"  

Jesus svarade: "Se upp så att ingen bedrar er. Många kommer att uppträda under mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall bedra många. 

Ni kommer att få höra stridslarm och krigsrykten. Se till att ni inte låter skrämma er. Sådant måste hända, men det är ännu inte slutet. 

Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det blir hungersnöd och jordbävning på den ena platsen efter den andra. Allt detta är början  på födslovärkarna. 

Då skall man utlämna er till att plågas och dödas, och alla folk skall hata er för mitt namns skull. Då skall många komma på fall och ange varandra och hata varandra. Många falska profeter skall framträda och bedra många. Genom att laglösheten tilltar kommer kärleken att kallna hos de flesta.

 Men den som håller ut till slutet skall bli räddad. Och budskapet om riket skall förkunnas i hela världen och bli till ett vittnesbörd för alla folk. Sedan skall slutet komma."

Ja, detta är ord att lita på, för det är Jesus själv som säger dem. (Du kan fortsätta att läsa själv från vers 15 - och hela kapitel 24 ut. Då får du bra information om vad som hända skall. Bibeln kan vi lita på i allt. Den är vår vägvisare!

2 kommentarer:

 1. Den som har lidit till köttet är bäst rustad för framtidens alla krig och lidanden.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Ja, den som gått genom prövningar och vandrat på lidandets väg är bättre rustad än den som levt livet fritt från bekymmer och lidande.

   Radera

Kommentar: