21 juli, 2015

Dödahavsfynd....

 Revolutionerande Dödahavsfynd!

Ett utdrag från texten i Sydsvenskan: 
Ett förkolnat pergament från 500-talet efter Kristus har för första gången kunnat läsas av israeliska och amerikanska forskare. Forskarna har med hjälp av avancerad teknik kommit fram till att pergamentet innehåller de första kapitlen ur tredje Mosebok i Gamla testamentet 
 — Den här upptäckten får oss att fullständigt häpna, säger Sefi Porat.
(Slut på utdrag)

Artikeln berättar inte så mycket ännu men du kan läsa lite information om du vill via länken nedanför!

Min egen kommentar: 
Jag blir så glad varje gång jag läser att det kommer fram olika fynd som kan hjälpa de människor som tidigare inte riktigt vågat lita på att Bibeln är sanning. Varje bevis som kommer fram kan få dem att i tro våga närma sig Jesus, för kanske ändå... kanske är det sanning i alla fall.... ja.... tänk om det är sanning.... bäst att läsa mer....
Det ska bli intressant att få ta del av mer information om detta längre fram när de kommit längre i sin tydning av de gamla fynden. 


Fyrbåken blinkar:


(Psaltaren 103 vers 11)

Ty så hög som himmelen är över jorden, så väldig är Hans Nåd över dem som fruktar Honom.Välkommen också att hälsa på oss i vår kristna presentbutik, Fyrbåken bok och present! 

6 kommentarer:

 1. Vilken skatt! Vilken bok! Vilken revolution för hela mänskligheten! Men ack, så svårsmält och föraktad av de flesta. Tvivel bland de bästa kristna. Feltolkad, till stor ödeläggelse. Bibeln, Guds Ord.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Ja, Amen! böckernas Bok, Bibeln!
   "Ditt Ord är mina fötters lykta"!

   Radera
 2. Fantastiskt spännande detta, Myrra!
  Jag tycker precis som du och blir lika glad
  när det kommer fram olika fynd, som kan föra människorna närmare Jesus.
  Välsignelse och KRAAAM! 💕

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja historien kommer i kapp och bekräftar Bibelns ord. Sänder en varm hälsning tillbaka till dig och önskar Guds välsignelse!

   Kram, kram till dig från mig!

   Radera
 3. Myrra: Det har visat sig gång på gång i dessa tider att Biblen inte förtäljer sagor som många trott. Istället visar Bibeln ett hålllbart och fast dokument. Att vi kristna vet det är en sak, men för tvivlarna är detta en bra bok.

  Om du har möjlighet inskaffa boken "Fallet Jesus" av Lee Strobel. Citerar bokens baksida.
  " Strobels jakt efter den sanna bilden av Jesus från Nasaret gjorde att han själv lämnade ateismen.Ett överväldigande bevismaterial övertygade och Strobel själv säger "Jag insåg att det skulle krävas mycket större tro för mig att hålla fast vid min ateism än att tro på Jesus från Nasaret."

  Rekomenderas varmt, även om man är övertygad troende. Finns på bokförlaget Libris, Örebro i pocket för en femtilapp. Dessvärre är citaten ur Bibeln tagna ur Bibel 2000, men det får man härda ut med. Det är bara att gå till 1917 års översättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne
   Tack för boktipset! Det är extra starkt när en tidigare ateist blir frälst eftersom de från början har en så avig inställning till Jesus. Men så möter de Jesus och sanningen och finner det som är starkare än allt annat! Tusen tack Bjarne!
   Ha det fortsatt välsignat och gott!

   Radera

Kommentar: