08 september, 2015

Dröj inte med att ta emot Jesus i ditt hjärta...

Jag har haft lite svårt att få tiden att räcka till, därför har det blivit lite långt mellan detta inlägg och det senaste. Det beror på att jag bredvid arbetet har börjat studera vidare inom webbutveckling för att kunna förstå mer av det jag arbetar med inom Fyrbåken bok och present.

De som följer med lite i nyhetsrapporteringen har väl inte kunnat undgå att märka hur vår värld förändras inför våra ögon. Det går snabbt nu, våldet ökar och tryggheten minskar. Vi har ofta talat om olika tidstecken här på Fyrbåkenbloggen. Jesus tog som så ofta en liknelse för att vi lättare skulle förstå vad Han menade. "Lär av en jämförelse med fikonträdet. När kvisten blir mjuk och bladet spricker ut, vet ni att sommaren är nära. På samma sätt vet ni när ni ser allt detta hända att Han är nära, utanför dörren". Och vad Han menade med "när ni ser allt detta hända" kan ni läsa om i Matteusevangeliet. Läs hela kapitel 24 och kapitel 25. Om du undrar över något så använd möjligheten till kommentarer här på bloggen, du kan vara anonym om du vill.

Ett tidstecken som Bibeln säger ska uppstå i sista tiden är att haglen ska bli tunga som talenter. En talent kunde väga mellan 25 och 40 kg. Här nedanför kan du se hur Italien hade det i söndags, den 6 september 2015. 


Läs mer!


Fyrbåken blinkar:

(Matteusevangeliet kapitel 22 verserna 36 - 40)
Mästare, vilket är det största budet i lagen? Han svarade honom: "Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt förstånd. Detta är det största och första budet. Sedan kommer ett av samma slag: Du skall älska din nästa som dig själv. På dessa båda bud vilar hela lagen och profeterna.

10 kommentarer:

 1. Myrra: Det är många tecken vi ser idag inför den sista tiden. Du har påtalat många av dessa och lustigt nog snuddade jag som svar på Annikas senaste inlägg på Midnattsrop det du tar upp här i ditt inlägg. Citat från Midnattsrop.

  "Tecknen på vad Biblen kallar ”den sista tiden” (åren innan Jesus kommer tillbaka och domedagen inträder) hopar sig: Miljöförstöring, farsoter, flyktingströmmar p.g.a krig, avfall från kristendomen, egoism, kärlekslöshet och brottslighet ökar. Parallellt med detta ropar kristna samfund och andra ”Alla vill ...Kommen till " Oss " där privat käbbel, värvandet av själar och avund mellan samfund och människor står som huvudnumret på agendan. En splittrad kristenhet där katolska kyrkan går på offensiven för att först samla alla kristna under sitt paraply för att i nästa steg i ekumenikens anda söka oheliga allianser med andra världsreligioner. En urvattnad världsreligion under ett samlat paraply här på jorden. Nej tack"

  Allt detta sker nu i denna stund under det att kristna mördas och förföljs av IS i Mellanöstern samtidigt som kristna samfund och personer käbblar om en det ena, än det andra.

  De två bud du sammanfattar ditt inlägg räcker mer än väl för att gå den rätta vägen. Svårare än så är det inte.Budskapet ger frihet och glädje till var och en i denna värld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne
   Jag har också funderat på detta, du fick med det mesta i din beskrivning. Om de kristna tidningarna, som ju speglar vad som händer i församlingarna i dag har en korrekt bild, så har det blivit mycket diskussioner om det mesta när fokus istället skulle vara på att vi ska ut och vinna människor för Guds rike! Fienden ligger i som den djävul han är för att så splittring och söndring. Desto mer vi närmar oss tiden för att Jesus ska komma tillbaka, desto värre blir det, precis som Jesus förutsade. Det är nu som vi borde prioritera att vinna människor först av allt.

   Allt fokus verkar vara på flyktingströmmarna, och missförstå mig inte, jag vill också hjälpa, men vi får inte ta bort fokus från de som har det allra sämst - de som finns kvar i eländet! Det finns knappt någon som talar om dem, de allra fattigaste och svårast utsatta, och inte heller talas så mycket om de som varje dag får offra sina liv för sin tro i Mellanöstern men också på andra ställen i världen. Roten till det onda, roten till det som orsakar flyktingströmmarna är det också ganska så tyst om. Jag har inte hört de styrande säga värst många ord om vad EU har för planer på att hjälpa till att stoppa terrorgrupperna och kriget i Mellanöstern.

   Jag är så tacksam till Jesus att Han berättade om detta i förväg, att det skulle ske splittring och förföljelse, för då blir det lättare att förstå att nu måste vi hålla oss tätt intill Honom om vi inte ska gå i fiendens alla utlagda snaror. Det gäller ju alltid förstås men nu ännu mer när vi ser att dagen närmar sig. Den som håller ut till slutet, ska bli räddad, sa Jesus.

   Ha det fortsatt gott och välsignat Bjarne!

   Radera
 2. Hej. Jag bor I Hallsberg, och samma dag som Italien, söndagen, så blev den en stor översvämning i Hallsberg, jag har aldrig sett nåt liknande där.
  Ja, det stod nog på Text-TV även I Arvika kanske?


  /Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Roligt att du nämner detta för jag tänkte speciellt på dig då! Undrade om du bodde mitt i där översvämningarna var som störst eller om du fick det lindrigare? Vädret är ofta extremt nu och värre lär det bli. Vi får hoppas att ni får allt ordnat efter översvämningen utan att det blev stora skador.

   Ha det fortsatt gott du också Andreas! Var välsignad!

   Radera
  2. Glömde fråga Andreas... hur ser det ut nu hos dig? Har vattnet sjunkit undan och allt är som vanligt, som det var innan det väldiga regnandet?

   Radera
  3. Ja hej. För min del var det väl lindrigare. En del fick väl evakueras från vissa hus, det slapp väl jag. Jag bor alldeles vid vattendraget, bäcken. Vattennivåerna är väl nu tillbaka på mer normala nivåer.

   Men, ja tycker nog det var allvarligt nog för att vara denna ort; hade det varit i Pakistan eller Sydamerika så hade det kanske varit mer vardagsmat liksom, men här...

   /

   Radera
  4. Jaha, nu vart det inte Anonym, när man skrev ovan, ... hmm... detta tekniska kanske är som det är. Jag kanske inte förstår mig på det hela.

   Det var väl jag som innan skrev under Anonym här under artikeln. Kanske det är annars lika bra det med, eller bättre, om man skriver som anonym liksom, och sedan kan den som vill underteckna med namn eller så.

   /

   Radera
  5. Hej Andreas
   Tack för att du berättade, det var intressant att höra hur läget är nu. Då är allt tillbaka på normala nivåer igen då. Skönt det. Jag minns den stora översvämningen i Arvika år 2000, det ställde till med mycket. Medan det var som värst så låg det en fruktansvärd stank över hela stan och avloppen svämmade in i det vatten som steg in över stan.

   För vår min del får du gärna vara anonym eller skriva som vanligt, gör det som är bäst för dig. Om du är inloggad på ditt Google-konto när du kommenterar så kommer ditt namn upp automatiskt.

   Ha en härlig helg Andreas!

   Radera
 3. Ja, nu ser vi allt detta hända,
  som Bibeln talar om i ändens tid!
  En fruktansvärd tid,
  men ändå skulle jag inte velat leva i någon annan tid,
  vi kan vara den generation som får möta Jesus på skyn!
  Så viktigt att vi har allt klart och är redo.
  Vi får fortsätta att verka och be för själars frälsning medan tid ännu gives,
  kära Ellinor!
  Tack för allt du delar av Välsignelse,
  varningar, förmaningar och uppbyggelse!
  Önskar dig en Välsignad och God fortsatt vecka!
  KRAAAM! ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja det är en märklig tid! Å ena sidan bävar man för all nöd man ser över komma över jorden, allt lidande, allt hat som bara växer, flyktingströmmarna som väller in och krigen och förföljelsen över hela jorden.

   Å andra sidan är det fjärilar i magen av förväntan över om vi ska få möta konungarnas Konung snart men också en djup nöd för de som ännu inte tagit emot Jesus i sitt hjärta så de vet att de är trygga.

   Tack för din uppmuntran Marguerite! Gud välsigne dig i ditt arbete i vardagen men också i ditt arbete när du är ute och sjunger och predikar och vittnar om Jesus! Måtte vi få se många tacka JA till himlen innan det är för sent! Kramis!

   Radera

Kommentar: