03 december, 2015

Kung Hiskias sigill funnet...


Bibeln är sanning och här kommer ännu en ny upptäckt som är spännande. Det är delar av Kung Hiskias sigill som man har funnit i Israel i Jerusalem. Om du klickar på länken längre ned från Arutz Sheva där det står "TILL VIDEON" så kommer du till en sida där du ser en video om sigillet. Den kan den vara intressant att ta del av även om du inte förstår engelska så bra. Man gjorde upptäckten i de södra delarna av muren som omgärdar Jerusalems gamla stad. Kung Hiskia styrde i Juda rike ca 700 år före Kristus. Hans sigill består av antik hebreisk skrift och en sol med två vingar. 

När jag läste om Hiskias sigill så tänkte jag på om detta kunde vara ett tidstecken?  Tänk att det efter så lång tid dök upp just i dessa dagar när så många av världens länder samlats i Syrien! Om du läser i Bibeln, (Andra Kungaboken från kapitel 18 ända tills det är slut på kapitel 19) så ser du att Kung Hiskia kämpade mot Assyrien.

Vilka var Assyrierna? Jag valde att läsa informationen från Assyriska distriktet i Göteborg som säger så här: "Assyrier är benämningen på en kristen minoritet som har sitt ursprung i Mellanöstern och betraktar området i sydöstra Turkiet, norra Syrien, västra Iran och norra Irak som sitt traditionella hemland. Assyrierna är numera skingrade över hela världen, huvudsakligen som ett resultat av förföljelse och förtryck genom tiderna." 

Då tänker jag på att dessa grupper är i dag involverade i den kamp som pågår i Mellanöstern: Turkiet, Iran, Irak och Syrien. Kommer dessa att vända sig mot Israel och Jerusalem i vår tid igen? Endast Gud vet, men Bibeln beskriver i Hesekiel kapitel 38 och 39,  om länder som kommer mot Israel i sista tiden, och där finns bland annat flera av de länder med som redan finns involverade i kriget i Mellanöstern. Tiden får utvisa när och var allt händer. Men Bibeln kan vi lita på så läs ovanstående Bibelställen så kan du forska lite själv. Jag lägger inte in videon här på sidan utan det är bättre att du klickar i gång videon inne på deras egen sida för då får du YouTube kvalité på videon och kan välja att göra helbild om du vill. Fyrbåken blinkar:


(Jesaja kapitel 42, verserna 6 - 7)
Jag, Herren, har kallat dig i rättfärdighet, och jag vill fatta dig vid handen och bevara dig och fullborda i dig förbundet med folket och sätta dig till ett ljus för folkslagen, för att du må öppna blinda ögon och föra fångar ut ur fängelset, ja, ur fångenskapen dom som sitter i mörkret.

2 kommentarer:

 1. Glädjande om inte förvånande för den som tror. Bibelarkeologin, om man får kalla det så,har på senare år bekräftat mer och mer vad som Bibeln säger.Bra information för dem som förkastar Herrens ord och betraktar Bibeln som någon sorts fablernas värld sammanställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne
   Ja precis. Jag är så glad för allt som kommer fram av historia som bekräftar Bibeln, för det kan bli till hjälp för de som tror att Bibeln är någon sorts sagobok. Jag har märkt att det har kommit allt fler bekräftelser de senaste åren. Kanske ett tidstecken det också?

   Fortsatt fin Advent Bjarne!

   Radera

Kommentar: