30 april, 2016

Kungens födelsedag, Valborg och Första Maj...


Våra varmaste gratulationer på Högtidsdagen till Sveriges Kung Carl XVI Gustaf, som idag fyller 70 år! 
Vi är stolta över vår Kung och över hela vårt Kungahus och vi önskar Kungen och alla hans anhöriga, vänner och inbjudna gäster, en riktigt fin födelsedagsfest! Vilken fin dag att fylla år på, självaste Valborgsmässoafton!

Tidigare i dag följde jag SVT:s direktsändningar från firandet av Kungen, men jag tycker det blir alldeles för mycket prat från kommentatorerna. De pratar och pratar och pratar.... man kommer på sig själv med att önska att de skulle vara tysta lite mer så man kunde få bilda sig en egen uppfattning om det som sker på skärmen, höra ljuden och se bilderna. 

I stället fann jag på en annan direktsändning, den här gången var det DN som sände live precis så som jag önskade och längtade efter - de lade ut bild och ljud och man fick höra och se allt live, utan att kommentatorerna pratade oavbrutet. Det var en njutning att höra klappret från hästhovarna mot gatstenen, känna in atmosfären utan att någon annan återgav sin version, fokusera på människor och på hela den fantastiska tillställningen, se den genom sina egna ögon och inte genom någon annans glasögon. Tack DN! 

Nu önskar vi på Fyrbåkenbloggen och Fyrbåken bok och present er alla en jättefin Första Maj 2016! 


Fyrbåken blinkar:

(Psaltaren 100, verserna 1 - 5)
Höj jubel till Herren, alla länder. Tjäna Herren med glädje, kom inför Hans ansikte med fröjderop. Vet att Herren är Gud. Han har gjort oss, och inte vi själva, till sitt folk och till får i sin hjord. Gå in i Hans portar med tacksägelse, i Hans gårdar med lov, tacka Honom, lova Hans namn. Ty Herren är god, Hans nåd varar evinnerligen och Hans trofasthet från släkte till släkte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: