29 mars, 2017

Folk och jord i förändring...

Många lider psykiskt i dag av den situation som vi fått i Sverige. Allt är inte längre fröjd och gamman och lugn och ro. Det är många som känner att de tappat fotfästet och vågar inte längre lita på varken det som skrivs eller sägs. Nyhetskanaler och annan media var tidigare trygga punkter som granskade och höll koll på myndigheter. Nu vågar inte många längre lita på att det som sägs och skrivs är sant. En del vågar inte ens lita på polisen längre och vad de säger, för det kan vara så att de har tystats och får bara säga det som är politiskt korrekt. Många journalister som slutat på de stora dagstidningarna vittnar om hur de inte fick skriva det de själva ville utan var styrda av sina chefer som i sitt ställe var styrda från annat håll. Många är rädda för att bli gamla, när de ser hur många gamla har det idag på olika boenden. När människor berättar utomlands om hur det ser ut i Sverige i dag, så kommer självaste Statsministern med ett uttalande om att man måste hålla "bilden av Sverige fin utåt". Det politiskt korrekta är där igen - lögn i stället för sanning! Folk oroar sig för så mycket i dag därför att det som de varit vana, det trygga, förändras runt dem och de känner ingen trygghet längre. 

 ______________________________
 
 Om vi riktigt noga studerar det Jesus sa och jämför det med vad media lär ut idag och samtidigt ser på hur vårt land och vår värld ser ut och hur folk mår idag - ja, då ser vi med säkerhet att Jesus hade rätt hela tiden! Om vi hade gjort som Han sa så hade vår värld inte haft någon svält, maten hade räckt fint till alla och alla hade fått äta sig mätta. Vi hade inte förstört vår jord eller luft eller vatten på något sätt, vi hade i stället använt vår kunskap till att ta hand om allt, vårda det och göra det hälsosamt att leva här, vi hade förvaltat den vackra skapelse Han gav oss, och som vi är satta att förvalta. Vi hade älskat varandra istället för stöld, mord, våldtäkter och otrohet för att bara nämna några exempel. Vi hade tagit hand om varandra på ett helt annat sätt och de gamla hade mått bra och fått all den respekt de förtjänar, som Bibeln lär oss, att vi ska ära våra gamla.

 ______________________________

Till dig som kanske inte alls har läst Bibeln gå till Nya Testamentet och börja läsa i Matteusevangeliet och framåt. Läs också i de andra böckerna, Markus, Lukas, Johannes och Apostlagärningarna. Du ser där hur kärleksfullt Gud har planerat allt åt oss - men vi ville inte, vi lydde inte de råd Jesus gav oss! Vi gick vår egen väg och resultatet ser vi nu ut över vår jord. Till råga på allt ger vi Gud skulden för att det ser ut som det gör och vi glömmer bort att en av de finaste gåvorna Gud gav oss var den fria viljan! Den gör Han inte våld på för i så fall skulle Han ha kunnat skapa oss som sprattelfigurer med trådar som Han kunnat dra i allt eftersom Han hade velat att vi skulle dansa efter Hans pipa. Men Han älskade oss för mycket! Den fria viljan är vårt ansvar att förvalta, och vi får säga nej till Jesus om vi vill, vi får förkasta Honom om vi vill, men en dag kommer konsekvenser av våra val. Precis som vi ser hur vår jord ser ut i dag, så kommer konsekvenserna att bli synliga i vårt eget liv beroende på vilka val vi gjort. Vi får göra våra val, men vi får också ta konsekvenserna av dem. Ingen vet vilken dag vårt livs dagar har nått sitt slut, då är det försent att rätta till allt. 

 ______________________________

 Men idag kan du tala med Jesus och vända om i fall det är det som du vill. Det behöver inte vara fler än du och Jesus. Du kan prata med Honom och jag lovar dig att Han kommer att höra varje ord och varje suck! Han kommer inte att se på dig med stränga arga ögon, Han kommer att le av glädje för att du valde att komma till Honom. Han kommer att förlåta dig om du kommer till Honom med en uppriktig längtan att ställa allt tillrätta och att vända om och söka Guds vilja för varje ny dag. Kom till Jesus precis som du är. Det som behöver justeras hos oss själva det hjälper oss Jesus med efter hand. När vi själva har fått förlåtelse så kommer vi också att få lättare att förlåta andra som har gjort oss illa efter livsvägen och inre sår förbinds och läks med Jesus vid vår sida varje dag.

Det Jesus sa till oss när Han gick här på jorden, är detsamma än i dag, mer än 2000 år senare! Bibeln är ett levande ord och alltid aktuellt. Därför kan du överflytta det Han sa då, på dig själv idag, och finna att kraften strömmar fram ur Bibelordet, vägledningen finns där, glädjen, friden och hoppet. Det har inte blivit för gammalt eller föråldrat, det är alltid nytt och fräscht, färdigt att använda för den som vill ta emot det. Ett levande ord! Men hur kan samma Bibelord passa för så många, kanske du undrar? Därför att Gud tolkar det åt den som läser det. Därför går en mening in i hjärtat på ett sätt hos en och på ett annat sätt hos en annan. Ett levande ord som inte vänder tillbaka förrän det har verkat det som det var utsänt till att verka! Tack och lov!

______________________________

Fyrbåken blinkar:


Jesaja kapitel 51 vers 5
Ge akt på mig, du mitt folk, lyssna till mig, du min menighet. Ty från mig skall lag utgå, och min rätt skall jag sätta till ett ljus för folken.

2 kommentarer:

 1. Guds Ord kan skapa liv i oss, genom tron. Att tro Ordet enfaldigt är det få som gör. Därför så lite liv. Tänk bara på; Gören eder intet bekymmer! Det är ett härligt Ord att få en levande tro på! Alla bekymmer är helt borta! Halleluja! /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Ja Guds Ord har liv och förmår så mycket när vi tar det till oss. Ner i hjärtat ska det, så det inte stannar i huvudet.

   Radera

Kommentar: