13 mars, 2017

Lögnen och Sanningen...

Märker du som jag att det blir alltmer kollision mellan det som är sanning och lögn i samhället? Under en längre tid nu har nyhetsartiklarna varit fulla med s.k. "Fake News" och man har diskuterat VAD som är sanning och vad som är lögn. För egen del blir jag glad när jag märker att människor strävar efter att få veta sanningen! De vill inte ha varken lögn eller halvsanningar - de vill veta sanningen och inget annat än sanningen!

Jag tror att det här är ett tecken på att vi snart väntar Jesus tillbaka till jorden! För dig som inte är så hemma i Bibeln, Guds Ord, så ska jag berätta att när Jesus lämnade jorden, så sa Han till sina lärjungar att Han inte skulle lämna oss ensamma, utan Han skulle be Fadern att Han skulle sända den Helige Ande ner till jorden. Ett annat namn för den Helige Ande är "Hjälparen" eller "Sanningens Ande". Det hände också så som Jesus hade sagt. Gud sände den Helige Ande ner till jorden till oss och det fick verkligen lärjungarna uppleva när de satt samlade i övre salen och hade Gudstjänst. Du kan läsa om det enorma som hände då i Nya Testamentet, Apostlagärningarna kapitel 2, från vers 1 och framåt. Det var ofattbart det som hände när det började dåna och snart visade sig Guds eld. Det blir för långt att berätta närmare om detta här men läs om hur det gick till när den Helige Ande visade sin kraft och utrustade lärjungarna på Pingstdagen!

När Jesus talade med folket i Templet så var det en del som trodde på Gud men de trodde inte på Jesus.  Då sa Han till dem: 

"Varför fattar ni inte vad Jag säger? Därför att ni inte står ut med att höra på mitt ord. Ni har djävulen till fader och ni vill göra vad er fader önskar. Han har varit en mördare från första början, och han står utanför sanningen därför att någon sanning inte finns i honom. När han ljuger, talar han med egna ord ty han är en lögnare och lögnens fader. Men Jag talar sanning och därför tror ni mig inte. 

Johannesevangeliet kapitel 8 verserna 43 - 45

Ja, så du ser, det är fortfarande en kamp mellan dessa två krafter på jorden: Lögnen och Sanningen! Snaran dras åt alltmer allteftersom vi närmar oss slutet. Kanske är det för att människor ska sluta leva i den grå zonen som är livsfarlig för att vi där blir ljumma och blinda för sanningen. Jesus sa något mycket viktigt, hör här: "Jag är VÄGEN, SANNINGEN och LIVET! Ingen kommer till Fadern utom genom Mig! 

Därför är Guds Ord som ett tve-eggat svärd, som Fyrbåken får blinka ut här mot slutet. Hoppa inte över Fyrbåkens blinkning för den är mycket viktig! Vi måste låta Guds Ord få vara det tve-eggade svärd som det är utsänt till att vara, för det är meningen att människor ska komma fram till ett val där de tar emot Jesus i sina hjärtan och får bli verkligen fria. Då får vi inte vattna ur Guds ord och lägga det tillrätta så det ska passa in och bli så lättsmält som möjligt. Nej, det SKA rannsaka människans hjärta så att människan själv blir medveten om sin synd och kan vända om. Kom nu går vi och läser Fyrbåkens blinkning! 

Fyrbåken blinkar:Hebreerbrevet kapitel 4 vers 12  och 13
Ty Guds ord är levande och verksamt. Det är skarpare än något tve-eggat svärd och tränger så djupt att det skiljer själ och ande, led och märg och blottlägger hjärtats uppsåt och tankar. Ingenting kan döljas för Honom, allt skapat ligger naket och blottat för Hans öga. Och inför Honom är det vi skall avlägga räkenskap. 

6 kommentarer:

 1. Många försvarar sina fula uttalanden om andra med att det är sant. Det är aldrig rätt att döma och kritisera andra.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Jag tror att det är rätt att säga sanningen när det behövs för att lögnen ska avslöjas. Så gjorde Jesus när Han talade med fariséerna och andra som Han märkte drogs bort från Guds sanna Ord.

   Radera
 2. Världens människor älskar att avslöja, men att älska lögnaren kan de inte. Den som älskar, är större än den som avslöjar. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Stig
   Ja, störst av allt är Kärleken. Men vi ska också lyda Guds eget ord som säger i bl.a. Efesierbrevet 5: 11-14 att vi ska avslöja mörkret med ljuset. Och i ljuset måste det ju finnas kärlek annars är vi samma mörker som det mörker vi försöker avslöja. Överallt där något blir avslöjat finns det ljus, säger Guds ord.

   Radera
 3. Gud välsigna dig, och belöna dig rikligen, för allt ditt goda arbete. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Stig. Guds Välsignelse önskar jag dig också.

   Radera

Kommentar: