04 februari, 2018

Ät andligt god mat...Det vi "äter" andligt är lika viktigt som det vi äter fysiskt. När vi äter skräpmat så syns det snart på både hälsan och vågen. Vi blir trötta, orkeslösa och slöa. Då står bekvämligheten på lur och vi har lätt att välja den enklaste utvägen. När vi andligt sett konsumerar skräpmat, blir det lika illa. Vi förlorar glädjen och friden om vi ständigt fyller oss med det som är världens sätt att roa sig. Men hur är då världens sätt att roa sig?

Ta en titt i en TV-kanals utbud och tänk efter vad det är som bjuds på dagens meny. Kanske serveras det en skräckfilm som kvällssupé? Eller kanske en deckare med mord eller andra våldsbrott? Eller kanske är det reality serier som uppmuntrar dig till otrohet, eller att du inte duger som du är? Kanske är det ett lockrop om att du behöver läppförstoring, bli smalare/tjockare? En uppmaning att du måste ha nya fräna kläder som håller senaste trenden, eller att du behöver slänga ut dina möbler, de har ju fel färg efter trenden? För att inte tala om tapeterna som har fel mönster, det måste ju förstås vara trendigt! Kanske bjuder de på skvallerprogram där inte 90 procent ens är sanning, bara spekulationer och människorna som de förtalar får sina liv krossade medan du "roar" dig med att lyssna och se på eländet. Kanske sätter du i stället på lite musik, men i texterna så sjunger de om otrohet, mörker, hat och lögner av alla de slag. Du känner en tomhet inom dig när du lyssnat klart, en tomhet som du knappt vet vad den beror på, bara en allmän olustkänsla, som om något inte är bra. Men du kan inte sätta fingret på vad det är. 

Kanske beror det på att vi har "ätit" andlig skräpmat. Vi har fyllt oss med allt det som Gud har berättat för oss att det inte är bra för oss. På frukten ska vi kunna känna igen om trädet är gott säger Jesus. Ett gott träd bär god frukt och ett dåligt träd bär dålig frukt. Fyrbåken blinkar i dag ut visheten som Jesus delade med sig av angående dålig och bra frukt. Glöm inte läsa den!


Om vi ser på hur det blir när vi äter andligt god mat så märker vi hur det genererar frid, vi blir glada, känner oss stärkta, ser ett ljus i mörkret, får nytt hopp, känner att vi ler och att vi ser framåt med större tillförsikt, känner oss tacksamma och förnöjda. Ibland när vi läser Bibeln så kan det sätta igång tankar inom oss som leder till rannsakning och dessa gånger kanske vi inte mår så bra just då, för vi har på ett eller annat sätt förstått att vi levt fel, men det leder till något gott eftersom vi känner att vi vill byta kurs och gå Guds väg. När vi fyller oss med det som är gott så mår vi också gott. Sjung och spela god musik som ger dig ny kraft, ny glädje. Läs böcker som visar dig hur du kommer nära Jesus och får må ännu bättre i gemenskapen med Honom. Se filmer som uppmuntrar dig, stärker dig och fyller dig med frid och glädje. Pressa dig fram allt närmare och närmare Jesus, det är vandringen tillsammans med Honom dagligen som gör skillnad i våra liv!

Fyrbåken blinkar:

(Matteusevangeliet kapitel 7 vers 15-20)

Akta er för de falska profeterna, som kommer till er förklädda till får men i sitt inre är rovlystna vargar. På deras frukt skall ni känna igen dem. Plockar man kanske druvor på törnen eller fikon på tistlar? Så bär varje gott träd bra frukt, men ett uselt träd bär dålig frukt. Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett uselt träd bära bra frukt. Varje träd som inte bär bra frukt huggs ner och kastas i elden. På deras frukt skall ni alltså känna igen dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: